Helft geïnstalleerde software niet up-to-date


image

Bijna de helft van alle software die Windows-gebruikers op hun systeem geïnstalleerd hebben is niet up-to-date, zo blijkt uit onderzoek van Avast onder 155 miljoen gebruikers. De gemiddelde gebruiker heeft 51 programma's geïnstalleerd, waarbij Chrome, Adobe Flash Player en Java het populairst zijn.

Het installeren van beveiligingsupdates is een belangrijke beveiligingsmaatregel. Toch blijkt maar liefst 48 procent van de geïnstalleerde programma's niet up-to-date te zijn. Met name Java-gebruikers hebben vaak niet de meest recente versie. Zo heeft 17 procent van de pc-gebruikers Java 6 en 7 geïnstalleerd, die niet meer door Oracle met beveiligingsupdates worden ondersteund.

De rest van de Java-gebruikers draait Java 8, maar in 65 procent van de installaties gaat het om een verouderde, onveilige versie. De top 10 van verouderde progamma's bestaat verder uit Adobe Air, Adobe Shockwave, VLC Media Player, iTunes, Firefox, 7-Zip, WinRAR, QuickTime en Adobe Flash Player. Gebruikers krijgen dan ook het advies om hun software handmatig te updaten of een automatische updater te gebruiken.


Lees meer bij de bron van dit artikel

<< Terug naar de nieuwslijst