Nieuwe digitale occasion showroom


Bovag lanceert een eigen occasionportaal: viaBOVAG.nl. Het grootste project sinds de oprichting van Bovemij. Samen hebben Bovag en Bovemij een apart bedrijf opgericht voor ViaBOVAG. Wat is de meerwaarde van deze site voor jouw BOVAG bedrijf?

ViaBOVAG: nieuwe digitale occasion showroom

ViaBOVAG moet een simpele no-nonsense site zijn, waar het draait om auto’s verkopen en niet om maximaal clicks te verzamelen of overal reclame omheen te plakken.

Kort samengevat merkte de Bovag een jaar geleden dat steeds meer leden klaagden over de bestaande occasionsites. Stijgende tarieven bij de leidende sites, en voor het autobedrijf steeds minder controle hoe ze op die sites in beeld komen.

Een serieus probleem, omdat occasionhandel zonder online adverteren geen serieuze optie meer is. Vandaar de gedachte of de Bovag dan niet zelf iets kon bouwen. Na een inventarisatie onder de leden en onder consumenten, wat ze zouden willen van een occasionsite.

  Bovag staat voor eerlijk en betrouwbaar

Naar de top-drie

Het was wel duidelijk dat het opzetten van een occasionportaal een bloedserieuze aanpak vereist. Het is geen dienst, maar een bedrijf op zich. Vandaar dat verzekeraar Bovemij erbij werd gehaald, zelf een commercieel bedrijf dat vijftig jaar geleden uit de Bovag voortkwam.

Zo ontstond een aparte bv, om de site viaBOVAG.nl te gaan exploiteren. Met een businessplan, natuurlijk. Nu net is de nieuwe site gepresenteerd aan de duizend grootste Bovag leden, alle andere leden worden hierna benaderd. Over twee maanden moet er een gevulde site zijn die voor het publiek wordt opengesteld.


Lees meer bij de bron van dit artikel
<< Terug naar de nieuwslijst