Cao-stakingen gaan door ondanks tegemoetkoming Bovag


Bij Century en Citroën Dijkstra in Assen en Stern in Nieuwegein staakt de werkplaats één dag, bij Broekhuis in Groenlo en Doetinchem vinden lunchacties plaats. 

In antwoord op het ultimatum van de vakbonden, dat vanochtend verliep, is Bovag de bonden gisteravond tegemoet gekomen. De bonden dreigden met stakingen bij diverse bedrijven en hebben deze doorgezet, bevestigt FNV-onderhandelaar Albert Kuiper aan Automotive. 

Erik Meems, eigenaar van Century, noemt het "erg jammer" dat de staking in zijn bedrijf plaatsvindt. "Ik hou meer van dialoog en ik denk dat ze zeker na die brief van Bovag ook gewoon weer rond de tafel moeten gaan zitten. Dat is een veel betere manier dan staken. Maar onze klanten hebben er begrip voor dat de werkplaats vandaag dicht is. En ik heb zelf ook begrip voor mijn mensen. We gaan hier op een goede manier met elkaar om. Zij snappen ook wel dat we het moeten hebben over die zaterdag. Niet als verplichting om op zaterdag te werken, maar we kunnen de klanten die op zaterdag service verwachten toch ook niet in de kou laten staan."


Lees meer bij de bron van dit artikel

<< Terug naar de nieuwslijst