Automotive Nieuws

Onderzoekers van de Universiteit van Georgia komen tot die conclusie na het testen van acht beeldherkenningssystemen, zoals gebruikt in rijhulpsystemen.

Lees meer >>

De resultaten leiden vooralsnog niet tot een jubelstemming over de toekomst, want een peiling van het statistiekbureau wijst op een daling van het ondernemersvertrouwen.

Lees meer >>

Terwijl de technologie en schaalbaarheid van zelfrijdende auto’s zich gestaag ontwikkelen, blijft het vertrouwen van Nederlandse consumenten in de veiligheid van zelfrijdende auto’s achter.

Lees meer >>

250 jaar geleden reed in Frankrijk de eerste auto rond, op stoomkracht. Dat jubileum wordt deze herfst gevierd in Helmond, waar nu de eerste auto op zonne-energie wordt gebouwd.

Lees meer >>

Er moet bespaard worden op de grootste kostenposten en het grootschalig uitdelen van leaseauto’s is een oorzaak van het geldprobleem. Door het innemen van de leaseauto is er alleen door deze werknemer al 11.820 euro bespaard.

Lees meer >>

Onder andere de verhuurbranche werd begin dit jaar onaangenaam verrast door de mededeling van de AFM een vergunningsplicht in te stellen voor de verkoop en bemiddeling van aanvullende verzekeringen.

Lees meer >>

Alle keuringsstations worden door de RDW uitgerust met diagnose-apparatuur waarmee eventuele tellerfraude kan worden opgespoord.

Lees meer >>

Coalitiepartijen VVD, CDA en ChristenUnie waren in de Tweede Kamer kritisch over het stelsel van autobelastingen en subsidies, maar staatssecretaris Snel wil de doelmatigheid van zijn beleid niet laten toetsen door de Algemene Rekenkamer.

Lees meer >>

Er is veel ruimte voor technische innovaties en experimenten, de overheid staat achter autonoom rijden, het wegennet buiten de steden leent zich voor autonoom vrachtvervoer (platooning) en autonoom vervoer wordt breed geaccepteerd door consumenten.

Lees meer >>

Fabrikanten zouden nieuwe manieren kunnen vinden om de aangepaste tests te omzeilen waarmee de uitstoot van auto's worden gemeten.

Lees meer >>

Het aantal personenauto’s van 15 jaar of ouder is sinds 2008 meer dan verdubbeld. Vooral het aantal jonge (15 tot 25 jaar) youngtimers is toegenomen. Nederland telde op 1 januari 2018 bijna 1,9 miljoen young- en oldtimers.

Lees meer >>

Slechts 20 procent van de mensen is tegen, terwijl 58 procent betalen per kilometer eerlijker vindt dan een wegenbelasting. Ook CDA- en VVD-kiezers zijn voorstander.

Lees meer >>

Autodeelplatform WeGo claimt een constructie te hebben gevonden waarbij je als zakelijke autorijder geen bijtelling betaalt als je meer dan 500 kilometer privé rijdt.

Lees meer >>

Over de autobelasting wordt veel gesteggeld in de rechtszaal. Discussie over de toepassing van de Wet BPM leidt jaarlijks tot ruim 3.000 rechtszaken, aldus onderzoek van Reporter Radio.

Lees meer >>

Een Nederlands bedrijf dat een vier jaar oude Ford op een Amerikaanse veiling kocht moet daar bpm over betalen, ook al is het bedrijf al de vierde eigenaar.

Lees meer >>

Door gebrek aan grondstoffen voor de productie van accu’s is de doelstelling van de overheid om tegen 2030 alleen de nieuwverkoop van EV’s nog toe te staan onhaalbaar.

Lees meer >>

Elektrische auto’s zullen in 2040 wereldwijd nog niet het merendeel van de nieuwe auto’s uitmaken.

Lees meer >>

Afgelopen jaar is een recordaantal volledig elektrische auto’s geregistreerd.

Lees meer >>

Het bedrijf stelt dat het de grootste productiegroei (in één jaar) in de geschiedenis van de auto-industrie heeft gerealiseerd.

Lees meer >>

De verkoop van gebruikte auto's komt in 2018 uit op een nieuw record. Uit cijfers van BOVAG en RDC blijkt dat t/m november 2018 1,84 miljoen voertuigen een nieuwe eigenaar kregen, een stijging van 1%ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Lees meer >>

In 2019 gaat de bijtelling voor de duurdere elektrische auto veranderen. Maar ook voor alle auto’s, elektrisch en niet-elektrisch, die in 2014 voor het eerst op kenteken zijn gezet. Wat betekent dit voor u?

Lees meer >>

Volgens Steven van Eijck, voorzitter van de RAI Vereniging is het kabinet van plan om dit kort te sluiten met andere Europese landen, maar zullen die niet meewerken.

Lees meer >>

Volgens sommige auteurs (en toegegeven: velen anderen) is achterwielaandrijving het meest premium wat je maar kan overkomen.

Lees meer >>

De filedruk (het aantal files keer de duur) lag in 2018 20 procent hoger dan in 2017. Dat meldt ANWB vandaag op basis van de jaarcijfers.

Lees meer >>

De markt voor elektrische auto's is volop in beweging. Niet alleen schieten nieuwe submerken voor elektrische auto's als paddenstoelen uit de grond, ook de wetgeving verandert continue.

Lees meer >>

Volledig emissievrij vracht vervoeren over de weg kan alleen met een elektrische aangedreven truck of met één die rijdt op waterstof. LNG lijkt voor de lange afstanden vooralsnog het beste alternatief.

Lees meer >>

Het aantal voltijdse banen in deze sector is tussen 2008 en 2016 met een factor tien gegroeid tot 3.700.

Lees meer >>

De dieselauto heeft jarenlang van veel voordelen kunnen genieten, maar sinds enkele jaren is deze brandstofmotor zeer uit de gratie van de consument aan het vallen.

Lees meer >>

De Europese Commissie wil dat er meer eenheid komt in de milieuzones in Europese steden

Lees meer >>

Zakelijke (lease)rijders die kiezen voor een elektrische auto, verslikken zich nogal eens in de bijtelling.

Lees meer >>

Renault heeft afgesproken om twee zeilschepen te gaan gebruiken van het Franse maritiem bedrijf Neoline. Deze worden vanaf 2021 ingezet om auto's te transporteren naar de Verenigde Staten.

Lees meer >>

De Belastingdienst stopte in een aantal gevallen met de teruggaaf van bpm. Hierdoor dreigden bedrijven in de problemen te komen.

Lees meer >>

De verkoop van nieuwe personenauto’s komt in 2019 uit op 440.000 stuks, een stabilisatie ten opzichte van dit jaar.

Lees meer >>

Honderden klanten van export- en juridisch-dienstverleners moeten aanvullende informatie aanleveren over gedane exporttransacties.

Lees meer >>

De in Groot-Brittannië vertegenwoordigde autofabrikanten zijn hoopvol gestemd over de Brexit-deal die er nu ligt. Dat meldt Automotive News Europe.

Lees meer >>

De Nederlandse export van tweedehands personenauto’s is in oktober flink gestegen. In totaal gingen ruim 26.000 wagens het land uit.

Lees meer >>

Bovag en RAI Vereniging willen dat de Tweede Kamer bij de bespreking van de belastingplannen aanstuurt op een aanpassing van de bpm-tabellen.

Lees meer >>

Van de leaserijders verwacht 65 procent op een elektrische auto over te stappen. Veertig procent verwacht die overstap al binnen nu en drie jaar te maken. Veel werkgevers stimuleren duurzame mobiliteit door een groen mobiliteitsbeleid.

Lees meer >>

De aanschaf van een auto wordt niet zwaarder belast als gevolg van een nieuwe methode om de CO2-uitstoot te meten. Dat blijkt uit onderzoek van TNO waarover staatssecretaris Menno Snel (Financiën) de Tweede Kamer heeft geïnformeerd.

Lees meer >>

Bijna is het zover dat de Europese Unie definitieve regels stelt voor de toegestane CO2-uitstoot van lichte voertuigen na 2020.

Lees meer >>

De Nederlandse autodealers registreerden in oktober tezamen 30.079 nieuwe personenauto’s tegenover 36.443 stuks in oktober 2017 – een afname van 17,5 procent

Lees meer >>

Er wordt gestaakt bij vijf dealerbedrijven: bij Century en Citroën Dijkstra in Assen en Stern in Nieuwegein staakt de werkplaats één dag, bij Broekhuis in Groenlo en Doetinchem vinden lunchacties plaats.

Lees meer >>

Staatssecretaris Menno Snel meldde onlangs aan de Tweede Kamer geen reden te zien de bpm-tabel al in 2019 in lijn te brengen met de WLTP en negeert daarmee de wens van de autobranche.

Lees meer >>

De tarieven voor de bpm worden voorlopig toch niet aangepast.

Lees meer >>

Tijdens een overleg in Luxemburg kwamen de milieuministers van de Europese lidstaten overeen dat nieuwe auto's in 2030 35 procent minder CO2 mogen uitstoten dan in 2021.

Lees meer >>

Een volledig digitale oplossing maakt het voortaan mogelijk om autoschades optimaal af te handelen. De innovatie is gelanceerd door Aon.

Lees meer >>

vervuilende Euro-4 en -5 diesels. Afgelopen week besloot de Duitse regering tot een ‘dieselakkoord’, dat ten doel heeft de 14 meest vervuilde Duitse steden schoner te krijgen.

Lees meer >>

In de maand september zijn in Nederland 29.527 nieuwe personenauto's geregistreerd, een daling van bijna zeventien procent ten opzichte van september vorig jaar, toen ruim 35.000 nieuwe auto's de showroom verlieten. T

Lees meer >>

Berichtje van Vredestein: “Leuk artikeltje op AMT.nl over banden en fijnstof. En het rekenwerk klopt allemaal wel. Maar toch produceren banden vrijwel geen fijnstof.”

Lees meer >>

Het gemiddelde rendement per dealervestiging over de eerste helft van dit jaar bedroeg 1,12 procent, tegen 1,08 procent in het eerste halfjaar van 2017.

Lees meer >>

Voor de heffing van belasting van personenauto’s en motorrijtuigen (bpm) is de staat van de auto (nieuw of gebruikt) op het tijdstip van het belastbare feit beslissend.

Lees meer >>

In augustus werden er 31,2 procent meer nieuwe auto's geregistreerd dan in 2017.

Lees meer >>

De BPM-opbrengsten voor de overheid zijn in de eerste acht maanden van dit jaar met 287 miljoen euro toegenomen ten opzichte van vorig jaar.

Lees meer >>

Onderzoekers van de KU Leuven zijn erin geslaagd om de beveiliging van het sleutelsysteem van de Tesla S te kraken, waardoor ze auto's hadden kunnen stelen.

Lees meer >>

De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Ingrid van Engelshoven, verwacht dat het aantal BBL-leerlingen (mbo) stijgt en heeft daarom voor dit jaar extra budget vrijgemaakt.

Lees meer >>

Autofabrikantenorganisatie Acea waarschuwt de Europese Commissie: een te snelle overgang naar elektrische auto's heeft volgens onderzoek een zeer negatieve impact op de werkgelegenheid.

Lees meer >>

Het planbureau stelt dat een slimmere belasting op auto's de verkeersveiligheid, de grootste maatschappelijke kostenpost van mobiliteit, kan vergroten.

Lees meer >>

Google's Waymo werd tot nu toe hoog gehouden als een voorbeeld van hoe goed het met de zelfrijdende autotechnieken gaat. Maar nu blijkt uit anonieme informatie dat er achter de schermen heel veel problemen zijn.

Lees meer >>

Bestuurders van auto's met parkeersensoren voor en achter, rijstrook- en remassistentie zijn vaker betrokken bij schadegevallen dan automobilisten zonder deze moderne snufjes. Dat blijkt uit Nederlands onderzoek.

Lees meer >>

Met bedrijfspersonenauto’s zijn vorig jaar meer kilometers gereden dan in 2016, meldt het CBS. Dat komt vooral door een toename van het aantal kilometers dat in een benzineauto werd afgelegd: dat steeg met 10%.

Lees meer >>

De omzet van de auto- en motorbranche steeg in het tweede kwartaal van 2018 met 7,2 procent vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder.

Lees meer >>

In eerste instantie gaat het om vier Shell-stations; twee in Amsterdam, één in Den Haag en één in het Drentse Pesse.

Lees meer >>

In tegenstelling tot plugin-hybrides worden de meeste elektrische auto's in eigen land verkocht.

Lees meer >>

Doug Field, de voormalig vicepresident engineering bij Tesla, keert terug bij zijn oude werkgever Apple waar hij waarschijnlijk gaat werken aan een zelfrijdende auto.

Lees meer >>

De Nederlandse bezitter van een doorsnee auto betaalt jaarlijks €3000 tot €4000 aan autobelastingen. Daarmee staat Nederlands als nummer twee op een lijst van de Duitse denktank DIW.

Lees meer >>

Uber ziet de zelfrijdende vrachtwagen niet meer zitten. Het taxibedrijf gaat de ontwikkeling van de vrachtwagens stoppen en in plaats daarvan de focus helemaal leggen op zelfrijdende auto's voor personenvervoer.

Lees meer >>

In juli zijn er 102.863 occasions door bedrijven aan particulieren verkocht. Dat zijn er 5,6 procent meer dan in die maand vorig jaar blijkt uit cijfers van VWE.

Lees meer >>

Er werden in juli ruim 36 duizend auto's geregistreerd, 11,8 procent meer dan vorig jaar. Volkswagen en Renault waren samen goed voor een kwart van het totaal.

Lees meer >>

Stukje bij beetje veroveren elektrische auto’s de automotive-markt. Hoewel het aandeel klein blijft, zijn de ontwikkelingen positief.

Lees meer >>

Volgens de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid en RAI Vereniging wordt de introductie van volledig zelfrijdende auto’s vertraagd door onder meer onvoorspelbaar menselijk gedrag.

Lees meer >>

Door een lek in de beveiliging van een Canadees automatiseringsbedrijf was 157 gigabite aan vertrouwelijke bedrijfsinformatie vrij toegankelijk van meer dan honderd autofabrikanten.

Lees meer >>

Eind 2020 moeten 46 extra (ultra-)snelladers en twee extra waterstofstations gereed zijn.

Lees meer >>

De groei van het aantal ongevallen is veel groter dan de groei van het wagenpark, becijferde Rijkswaterstaat.

Lees meer >>

Het aantal wegvoertuigen in Nederland is begin 2018, vergeleken met een jaar eerder, met 2 procent toegenomen. Op 1 januari stonden er 12,5 miljoen wegvoertuigen in ons land geregistreerd.

Lees meer >>

In juni registreerden de Nederlandse autodealers tezamen 47.117 nieuwe personenauto’s tegenover 40.785 stuks in juni 2017 – een toename van 15,5 procent.

Lees meer >>

Niet alleen de verkoop van nieuwe personenauto's is in het eerste halfjaar gestegen ten opzichte van diezelfde periode in 2017, ook de occasionverkoop én -import ligt in de eerste zes maanden van dit jaar boven die van vorig jaar.

Lees meer >>

Twintig procent van de jongeren zou het liefst zo snel mogelijk een zelfrijdende auto willen.

Lees meer >>

In het Louwman Museum beloofden de verenigingen van Europese autofabrikanten en leveranciers zich in te zetten voor het drastisch verlagen van het aantal verkeersdoden, tot 0 in 2050.

Lees meer >>

Verkeersdata verzamelen, analyseren en er op anticiperen kan het aantal voertuigverliesuren verminderen met 10 tot 20 procent.

Lees meer >>

Mensen die een aanbetaling hebben gedaan, zouden hun geld teruggevraagd hebben nadat bekend werd dat Tesla de komende jaren alleen maar dure topmodellen zal leveren.

Lees meer >>

Bij de ontwikkeling van zelfrijdend vervoer bestaan er nog te veel gescheiden werelden. De ontwikkelaars voor autonoom rijden op het spoor kunnen veel leren van de techniek in de automotive sector, en andersom.

Lees meer >>

De verkoop van occasions door autobedrijven aan eindgebruikers heeft in mei weer een extreem hoog niveau behaald. De gebruikte auto lijkt dan ook steeds meer terrein te winnen ten koste van de nieuwverkoop.

Lees meer >>

Ze bestaan: auto’s met een ingebouwd apparaatje waarmee allerlei data verzameld wordt over de auto en haar berijder, wat vervolgens gebruikt kan worden voor preventief onderhoud en tal van andere slimme toepassingen.

Lees meer >>

Er werden in de afgelopen maand 36.952 nieuwe auto’s geregistreerd: dat is 2,4 procent meer dan mei vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van RDC.

Lees meer >>

Het verschil in kosten tussen beide aandrijflijnen wordt in hoog tempo kleiner, stelt leasemaatschappij Leaseplan in zijn jaarlijkse Car Cost Index.

Lees meer >>

Nederland telde op 1 januari 2018 bijna 22 duizend volledig elektrische personenauto's, bijna 60 procent meer dan een jaar eerder.

Lees meer >>

De sensoren van de zelfrijdende auto zouden de voetganger wel gezien hebben. De software dacht dat het om een onschuldig obstakel ging en remde daarom niet.

Lees meer >>

Ondanks dodelijke ongelukken in de Verenigde Staten, houdt VVD-minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat vast aan de kabinetsdoelstelling om snel meer zelfrijdend vervoer de weg op te krijgen.

Lees meer >>

De toekomst voor schadeherstellers ziet er uiterst onzeker en weinig rooskleurig uit. De centrale vraag lijkt vooral: hoeveel tijd hebben herstellers nog om zich voor te bereiden.

Lees meer >>

Op de Goodyear-stand blijkt dat de ontwikkeling van elektrisch en later autonoom rijden ook in de bandenwereld voor grote veranderingen gaat zorgen.

Lees meer >>

Nederlanders betalen vaker voor een wat duurdere auto. Dat concludeert ING op basis van cijfers over de automarkt.

Lees meer >>

Automotive platform AutoTrack constateert over het eerste kwartaal van dit jaar een 'explosieve stijging' van 40 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Lees meer >>

Volgens de Europese milieu-organisatie Transport & Environment (T&E) wordt de lancering van nieuwe elektrische auto’s met opzet vertraagd.

Lees meer >>

Bij 60 procent van alle verplaatsingen van huis naar het werk kiest de forens voor de auto. Vanaf 5 kilometer afstand wint de auto het van de fiets.

Lees meer >>

Op basis van een gedetailleerd onderzoek naar de gevolgen van een toename van elektrische auto’s op het omzetpotentieel voor after sales, lanceert de BOVAG een rekentool voor haar leden om de impact op de eigen werkplaats te kunnen inschatten.

Lees meer >>

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) is een onderzoek gestart naar de prijsvermelding van tweedehands auto’s. Conclusie: die prijzen waarmee autobedrijven adverteren, laten aan duidelijkheid te wensen over.

Lees meer >>

Welke jongen heeft niet in zijn jeugd met elektrische treintjes of een autoracebaan gespeeld? In Zweden wordt dat nu in schaal 1:1 gedaan, door eRoadArlanda, op een weg van twee kilometer lang.

Lees meer >>

Goed nieuws is geen nieuws. Met rampen trek je meer aandacht, met ellende, met zwaar dreigende vooruitzichten. Zoals dat de autobranche volledig op zijn kop gaat waardoor alle bedrijven, van fabrikant tot servicewerkplaats, snel moeten aanpassen.

Lees meer >>

Het omzetpotentieel voor aftersales van auto’s tot zes jaar neemt door de elektrificering van het wagenpark in de komende jaren met wel 25 tot 36 procent af.

Lees meer >>

De prijzen van gebruikte diesels zijn fors gedaald. De markt wordt geregeerd door emotie, maar voor veel mensen blijft een diesel interessant.

Lees meer >>

Het marktaandeel van volledig elektrische auto's in de nieuwverkoop was over het eerste kwartaal 2,9 procent.

Lees meer >>

Over het eerste kwartaal van dit jaar zijn er 14 procent meer nieuwe personenauto's geregistreerd dan in het eerste kwartaal van 2017.

Lees meer >>

Geen grap, vanaf 1 april moet elk nieuw autotype voorzien zijn van eCall. Dodelijke ernst, want het zou mogelijk 2500 Europese verkeersdoden per jaar kunnen voorkomen.

Lees meer >>

EU-lidstaten zijn straks verplicht de CO2-uitstoot en het brandstofverbruik van nieuw geregistreerde vrachtwagens, bussen en andere zware voertuigen door te geven aan de Europese Commissie. Dat meldt het ANP.

Lees meer >>

Arizona, de Amerikaanse staat waar een dodelijk ongeval gebeurde met een Uber-auto, laat niet langer tests met autonome voertuigen toe. In Vlaanderen komen er rijexamens voor zelfrijdende auto’s.

Lees meer >>

Daarna duurt het tot wel tien seconden voordat de getroffen bestuurder weer volledig kan zien. Een werkgroep van de Verenigde Naties gaat een onderzoek instellen naar de nieuwe koplampen.

Lees meer >>

Grote leasemaatschappijen zouden de maximaal aan te vragen Milieu Investeringsaftrek (Mia), een subsidie voor onder andere elektrische voertuigen, al hebben bereikt.

Lees meer >>

Lokale partijen waren de grote winnaars van de gemeenteraadsverkiezingen. Van de landelijke partijen blijft het CDA de grootste, maar viel vooral de opmars van Groenlinks op.

Lees meer >>

Het dodelijke ongeval dat werd veroorzaakt door een zelfrijdende Uber, is volgens de politie niet aan de auto te wijten.

Lees meer >>

WLTP en RDE zijn de opvolgers van NEDC. Maar als je nu een CO2-waarde ziet in een autoadvertentie, is die dan gemeten volgens WLTP of nog steeds volgens NEDC?

Lees meer >>

In het laatste kwartaal van vorig jaar is het aantal periodieke personenautokeuringen (apk's) voor personenauto’s met 3,9 procent toegenomen. Het aantal bestelauto-apk’s nam in diezelfde periode echter af met 0,3 procent.

Lees meer >>

Het Arnhemse gemeentebestuur is trots, trots en blij! De Arnhemmers krijgen toch maar mooi de strengste milieuzone in Nederland. En dat terwijl concurrent en zelfbenoemde ‘Green Capital’ Nijmegen nog niet eens een milieuzone heeft!

Lees meer >>

Is het een vliegtuig? Is het een helikopter? Nee, het is de Pal-V, de eerste vliegende auto die echt in productie genomen wordt. Een oer-Hollands voertuig.

Lees meer >>

Al in 2021 is een elektrische auto goedkoper dan een conventioneel aangedreven exemplaar. Dat stelde de Amerikaanse ondernemer en bekende duurzaamheidsspreker, Tony Seba.

Lees meer >>

Een op de vier politieke partijen wil het stadscentrum autoluw maken en het parkeren in de binnenstad beperken. Dit stelt Detailhandel Nederland na een analyse van 68 partijprogramma’s voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen.

Lees meer >>

De Amerikaanse president Donald Trump heeft gedreigd met invoerheffingen op Europese auto's. Hij reageerde daarmee op de mogelijke Europese tegenmaatregelen op de door hem aangekondigde importheffingen op staal en aluminium.

Lees meer >>

In de Amerikaanse staat Californië mogen zelfrijdende auto's vanaf 2 april de weg op zonder chauffeur. Zo meldt de The New York Times.

Lees meer >>

Er werd het afgelopen jaar ruim 4 procent meer omgezet in de auto- en motorbranche dan in 2016. Het is het derde opeenvolgende jaar dat de omzet in de auto- en motorbranche toe nam.

Lees meer >>

De nieuwe WLTP-emissietest zorgt voor veel onrust in de Nederlandse autobranche.

Lees meer >>

Europese overheden en bedrijven moeten zich gaan richten op de ontwikkeling van milieuvriendelijke batterijen voor elektrische auto’s.

Lees meer >>

De zelfrijdende auto is nog niet zo dichtbij als we denken, stelt autojournalist Erwin Wijman. Want zo zelfrijdend zijn de auto's namelijk niet.

Lees meer >>

Eind 2017 stond de stand op 3,2 miljoen EV's, waarvan 1,2 miljoen in China, 750.000 in de Verenigde Staten, ruim 200.000 in Japan en ruim 187.000 in Noorwegen dat in Europa ruimschoots op de eerste plaats staat.

Lees meer >>

De transport- en toerismecommissie van het parlement meldt deze week op zijn website dat er nog dit jaar wetgeving moet komen waarin de vrije toegang tot voertuigdata is vastgelegd.

Lees meer >>

Tesla haalt ergens in dit eerste kwartaal de mijlpaal van 300.000 afgeleverde nieuwe auto’s.

Lees meer >>

NIEUWS 09 februari 2018 Recordimport en -verkoop tweedehandsauto's Leestijd van ongeveer 1 minuut 0 reacties De import van tweedehandspersonenauto's was in januari bijna tien procent hoger dan in dezelfde maand in 2017.

Lees meer >>

Bovag lanceert een eigen occasionportaal: viaBOVAG.nl. Het grootste project sinds de oprichting van Bovemij.

Lees meer >>

In TW 1 stond een interview met Carlo van de Weijer, directeur Strategic Area Smart Mobility aan de TU/e. TW-lezer Rob Franken vindt het standpunt van Van de Weijer over de introductie van de zelfrijdende auto echter slecht onderbouwd.

Lees meer >>

Elektrische deelauto's worden de komende drie jaar bij innovatieve woningbouwprojecten ingezet als mobiliteit voor de toekomstige bewoners.

Lees meer >>

Binnen de automotive-industrie gebeurt veel, waarbij met name autonoom rijden veel aandacht krijgt. Toch is er veel meer ruimte voor innovatie. Bandenfabrikant Hankook geeft ons een kijkje in waar het rijden mogelijk heengaat.

Lees meer >>

De verkoop van volledig elektrisch aangedreven auto’s in Nederland zat afgelopen jaar stevig in de lift. Ten opzichte van een jaar eerder steeg de verkoop met maar liefst 132 procent.

Lees meer >>

De industrie wil dat ook na de Brexit de bestaande handelsafspraken tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU worden voortgezet.

Lees meer >>

Het Nederlandse bedrijf presenteert op de Salon van Genève het productiemodel van zijn vliegende auto, de Pal-V Liberty. In 2019 worden de eerste voertuigen afgeleverd.

Lees meer >>

De gemiddelde aanschafwaarde van een nieuwe auto lag in 2017 op 31.498 euro. Nooit eerder lag het aankoopbedrag zo hoog, zegt RAI Vereniging.

Lees meer >>

Vaak zijn onlogische tellerrapporten te wijten aan een typfout. De RDW gaat 42 duizend rapporten alsnog 'logisch oplopend' maken.

Lees meer >>

Het jaar 2017 was het jaar van grote veranderingen in de auto-industrie. Dat had alles te maken met de belofte dat we in de toekomst autonoom gaan rijden.

Lees meer >>

In de Verenigde Staten heeft een motorrijder General Motors aangeklaagd omdat hij van de weg gereden zou zijn door een zelfrijdende auto van de fabrikant.

Lees meer >>

De opbrengst uit de belasting op de aanschaf van een nieuwe auto, de BPM, is vorig jaar fors gestegen. Dat blijkt uit cijfers die BNR heeft opgevraagd bij VWE Automotive.

Lees meer >>

In het kielzog van een licht groeiend wagenpark werden er in het afgelopen jaar ook 1,3 procent meer auto's gekeurd. In totaal ondergingen bijna 6,9 miljoen auto's in 2017 een technische inspectie.

Lees meer >>

Researchbedrijf Navigant komt met een vernietigende conclusie: Tesla bungelt onderaan de grafiek als het gaat om de strategie en de uitvoering daarvan om auto's zelfstandig te laten rijden.

Lees meer >>

Onrust tot in het parlement, meteen al begin januari, in verband met de autoprijzen. Want schokkend verhaal in De Telegraaf, door invoering van de WLTP-test worden nieuwe auto’s tot wel vijftien mille duurder!

Lees meer >>

In een Europees onderzoek naar kilometertellerfraude wordt verwezen naar de Nederlandse Autopas als oplossing voor het probleem.

Lees meer >>

Na een proefperiode van een jaar concludeert het ministerie van Economische Zaken en Klimaat dat de Tesla Model S niet voor alle lange ritten geschikt is.

Lees meer >>

Dankzij het goed onderhouden wegennet, de kwaliteit van de digitale infrastructuur en een ondersteunend overheidsbeleid, loopt ons land voor als het gaat om de introductie van autonoom rijdende auto's.

Lees meer >>

We zijn eruit, geheel zoals Bovag en RAI Vereniging verwachtten is de nieuwverkoop van auto’s in 2017 hersteld met een plus van 8,4 procent.

Lees meer >>

Volkswagen, BMW en Nissan gebruiken vanaf dit jaar technologie van Mobileye, ontwikkelaar van autonome rijsystemen, om data te verzamelen uit 2 miljoen rijdende voertuigen.

Lees meer >>

Het aandeel lease in de registraties van nieuwe personenauto's is in de afgelopen tien jaar fors toegenomen en staat nu op 41,7 procent.

Lees meer >>

Traditionele autofabrikanten staan voor de keuze om de achterstand die zij op grote digitale spelers hebben opgelopen goed te maken door vormen van samenwerking of consolidatie.

Lees meer >>

Het afgelopen jaar zijn er 173.056 leaseauto’s geregistreerd. Dat zijn er 22,1 procent meer dan in 2016, toen er 141.719 werden gekentekend.

Lees meer >>

In 2040 is een kwart van de auto's een EV, een kwart rijdt op waterstof, een kwart is een hybride en een kwart heeft een conventionele verbrandingsmotor.

Lees meer >>

Er zijn vorig jaar 414.538 nieuwe auto's geregistreerd, een stijging van 8,4 procent ten opzichte van vorig jaar.

Lees meer >>

China heeft de productie van 553 automodellen die veel brandstof verbruiken verboden.

Lees meer >>

Vier rivaliserende dms-leveranciers en tenminste vijf dealerholdings hebben rechtszaken aangespannen tegen dms-leverancier CDK Global.

Lees meer >>

Het gemiddelde dealerrendement is na drie kwartalen gezakt tot 0,78 procent, dat is 0,16 procentpunt minder dan vorig jaar.

Lees meer >>

Een week of wat terug somde Auto Motor und Sport ‘Chefredakteur’ Ralph Alex zes redenen op waarom “Das E-Auto Schneller kommt als gedacht”.

Lees meer >>

Samen met het Amerikaanse bedrijf Solid Power werkt BMW aan de ontwikkeling van een nieuw soort accu voor EV's. Dit meldt persbureau Reuters.

Lees meer >>

De verkoop van tweedehandsauto's stevent af op een record. Dit jaar worden volgens branchevereniging Bovag naar verwachting bijna twee miljoen occasions verkocht, het hoogste aantal ooit.

Lees meer >>

Het lijkt dat de scepsis over de aangetrokken verkopen van nieuwe auto’s onterecht was. November gaf weer 17,6 procent vooruitgang tegenover diezelfde maand van 2016.

Lees meer >>

Wie is niet opgegroeid met de droom van kunstmatige intelligentie die de auto kan “bezielen”, zoals de VW Kever “Herbie” in de jaren ’60, tot de zwarte Pontiac Firebird Transam “KITT” in de jaren ’80?

Lees meer >>

Volgens de ceo van Mercedes-Benz in het Verenigd Koninkrijk, is het onvermijdelijk dat autofabrikanten directe verkoop aan de consumenten via internet oppakken.

Lees meer >>

Volgens de jongste cijfers van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu neemt het aantal plug-in-auto's en auto's met range-extender af.

Lees meer >>

De ondernemers zijn positief over 2018: de branche denkt de omzetgroei van de afgelopen kwartalen ook volgend jaar door te kunnen zetten.

Lees meer >>

De Nederlandse autobranche boekte in het derde kwartaal van 2017 bijna vier procent meer omzet dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

Lees meer >>

In de eerste tien maanden van 2017 werden 10,2 procent meer sloopauto’s gedemonteerd dan in dezelfde periode vorig jaar.

Lees meer >>

Bij it’ers in de autobranche staan de onderwerpen privacy, datalekken en beveiliging dagelijks op de to do-lijst.

Lees meer >>

Blockchain, ooit begonnen als datastructuur achter de online valuta Bitcoin, ontwikkelt zich razendsnel.

Lees meer >>

Als een bedrijf een auto vanuit Nederland exporteert naar het buitenland, bestaat onder voorwaarden recht op teruggaaf van Nederlandse BPM.

Lees meer >>

De overschrijfbalie service voor het autobedrijf stelde een checklist samen voor particulieren met tips en aanbevelingen voor de aanschaf of verkoop van een auto.

Lees meer >>

Privacy Barometer heeft de Eerste Kamer in een brief opgeroepen om het wetsvoorstel te verwerpen waardoor de politie alle geregistreerde kentekens 28 dagen lang mag bewaren.

Lees meer >>

Bij de waardering van een buitenlandse schadeauto mag worden uitgegaan van de handelswaarde van een vergelijkbare, in Nederland geregistreerde auto, minus de waardevermindering door de geschatte schade.

Lees meer >>

Autobedrijven verwachten dat in 2018 de omzet met 12,6 procent en de winst met 5,6 procent toeneemt.

Lees meer >>

De elektrische auto komt eraan, en snel! Kijk maar naar Noorwegen, daar is al bijna een op de drie auto’s elektrisch oplaadbaar.

Lees meer >>

Volgens de brancheorganisatie kunnen leden in de komende maanden de huidige garantiepraktijk gewoon voortzetten.

Lees meer >>

De prognose van kennisbureau Aumacon is dat er in 2018 445 duizend nieuwe auto's worden verkocht.

Lees meer >>

De Nederlandse markt voor nieuwe personenauto’s is nooit helemaal hersteld van de crisis. Dit in tegenstelling tot buurlanden als België en Duitsland.

Lees meer >>

Volgend jaar worden er volgens de bank 400 duizend nieuwe auto's verkocht, twee procent minder dan dit jaar.

Lees meer >>

Na twee jaar is de EC klaar met het GEAR 2030 rapport, over de economische toekomst van de autobranche, die bepaald zal worden door digitalisering.

Lees meer >>

De aantrekkende economie zorgt tot 2022 voor een groei van 9 procent van de verkeersdrukte op het hoofdwegennet

Lees meer >>

De zelfrijdende auto, de elektrische auto, de digitale auto. De autoindustrie bevindt zich in een ongekend dynamische periode.

Lees meer >>

Autobedrijven zijn nog te weinig bezig met het bouwen van een goede ict-infrastructuur, constateert Hein Balesar, spreker op de Automotive ICT Day.

Lees meer >>

De brancheorganisaties denken dat de nieuwverkoop volgend jaar stijgt naar 430 duizend auto's. Voor dit jaar houden ze vast aan de eerder voorspelde 415 duizend.

Lees meer >>

In China zijn in de afgelopen maand 2,71 miljoen nieuwe personenauto’s verkocht, dat is 5,7 procent meer dan in september 2016.

Lees meer >>

Autokoepel Acea meldt dat de verkopen in september 2 procent lager zijn uitgekomen dan een jaar eerder.

Lees meer >>

Voor de berekening van de bpm die bij registratie in Nederland moet worden betaald, wordt onderscheid

Lees meer >>

Met de groeiende vraag naar lithium-ion accu’s voor elektrische auto’s, neemt de Europese afhankelijkheid van Aziatische toeleveranciers toe.

Lees meer >>

In maart vindt Wereld op Wielen (WOW) plaats en met Pasen is het tijd voor de International Amsterdam Motor Show (IAMS).

Lees meer >>

Het kabinet Rutte III wil met de Mobiliteitsalliantie pilots uitvoeren met alternatieve vormen van vervoer en betaling – maar rekeningrijden komt er niet.

Lees meer >>

De privégegevens van 20 duizend autokopers waren een tijdlang toegankelijk voor alle tussenpersonen van Autocash.

Lees meer >>

De showroom is al lang niet meer de enige plek waar auto’s verkocht worden. Dat is geen nieuws.

Lees meer >>

In het tweede kwartaal van 2017 is de omzet van de auto- en motorbranche opnieuw gestegen.

Lees meer >>

Het Duitse ministerie van Transport heeft afgelopen woensdag regels gepresenteerd voor zelfrijdende auto’s.

Lees meer >>

Vernieuwing en professionalisering zijn dé trends in garageformules. En wat betreft medewerkers is niet zozeer vergrijzing een probleem, maar vooral verouderde kennis.

Lees meer >>

Onafhankelijk kennisbureau AUMACON heeft de marktprognose voor dit jaar neerwaarts aangepast.

Lees meer >>

SUV’s blijven de komende jaren onverminderd populair in Europa. Het marktaandeel in de nieuwverkoop kan van de huidige 26 procent verder stijgen naar 34 procent in 2020.

Lees meer >>

De elektrische auto is aan een opmars bezig, maar ook elektrische auto’s belasten het milieu.

Lees meer >>

In de module I-Wise van softwareleverancier Carwise is een lek ontdekt.

Lees meer >>

Zelfrijdende elektrische auto’s leveren de maatschappij zo veel baten op dat de overheid beste de helft van de aanschafprijs voor zijn rekening kan nemen.

Lees meer >>

Bijna de helft van alle Nederlandse bedrijven (47 procent) die zakelijk rijden aanbiedt, gaat hun leaseautobeleid binnen de komende twaalf maanden herzien.

Lees meer >>

In Frankrijk, het land van de péages, blijkt de tolpoort een belangrijke hindernis te zijn op weg naar autonoom rijdende voertuigen.

Lees meer >>

In de eerste helft van dit jaar lag de Europese nieuwverkoop van personenwagens 4,7 %hoger dan in de eerste zes maanden van vorig jaar. In juni was de stijging 2,1 %.

Lees meer >>

Occasions stonden vorig jaar gemiddeld 72,8 dagen te koop; de kortste statijd in tien jaar.

Lees meer >>

Een eigenaar van een in Duitsland gekochte auto en de inspecteur verschillen van mening of de auto is aan te merken als een gebruikte personenauto.

Lees meer >>

Het gemiddelde dealerrendement ligt in het eerste kwartaal van 2017 op 1,39 procent, tegen 1,27 procent vorig jaar.

Lees meer >>

Expertisebureau CED heeft een vijf-stappenplan opgesteld bij hagelschade: van hagelbui tot herstel.

Lees meer >>

Het aantal verkeersdoden daalt wereldwijd, stelt Dekra in haar jaarlijkse Road Safety Report.

Lees meer >>

In de Europese Unie werden in mei 7,6 procent meer personenauto’s geregistreerd dan in dezelfde maand vorig jaar.

Lees meer >>

Volgens Accenture wordt de "strijd om de klant" met de inburgering van telematica op een compleet ander niveau gestreden dan tussen de fabrikanten en het onafhankelijke kanaal.

Lees meer >>

Minister Melanie Schultz van Haegen heeft in Luxemburg het gewijzigde Eucaris-verdrag ondertekend

Lees meer >>

In 2016 bedroeg het marktaandeel van nieuwverkochte elektrische auto’s en plug-in hybrides in Nederland bijna 6,4 procent.

Lees meer >>

BMW gaat als een van de eerste autofabrikanten data actief vermarkten. Daarvoor is de fabrikant het label ‘Cardata’ gestart.

Lees meer >>

De ontwikkelingen in de schadebranche zelf, maar ook de technologische, bieden diverse branchepartijen veel kansen.

Lees meer >>

Het is de levenslijn van het autobedrijf: de APK. In Nederland kennen we het systeem dat iedereen die voldoet aan de eisen van de RDW, APK’s mag uitvoeren.

Lees meer >>

Wie anno 2017 de transitie naar elektrisch vervoer nog steeds afdoet als een hype staat inmiddels alleen.

Lees meer >>

De Europese Commissie krijgt waarschijnlijk toch de bevoegdheid om boetes uit te delen aan autofabrikanten als deze sjoemelen met emissietesten.

Lees meer >>

Volvo stopt met de ontwikkeling van dieselmotoren. De Zweedse autofabrikant wil zich in plaats daarvan richten op elektrische en hybride auto's.

Lees meer >>

Van de Nederlandse autokopers heeft ongeveer de helft wel eens een auto gekocht die achteraf technische mankementen bleek te hebben.

Lees meer >>

De Duitse automerken hebben momenteel zo’n 30 elektrische modellen op de markt maar dat zullen er in 2020 minstens 100 zijn.

Lees meer >>

De verkoopcijfers van occasions zijn de afgelopen maand flink gedaald.

Lees meer >>

In het eerste kwartaal bedroeg de totale schadelast 326 miljoen euro (+6,3%). In maart lag de schadelast bijna twintig miljoen euro boven die van maart vorig jaar.

Lees meer >>

Niet eerder gingen zoveel autobezitters met hun auto voor onderhoud naar een autobedrijf.

Lees meer >>

Zelfrijdende elektrische auto’s gaan een onstuimige groei doormaken, als wetgevers het groene licht geven voor gebruik op de openbare weg.

Lees meer >>

Waar de meeste universele garageconcepten een aantal jaren geleden niet verder gingen dan wat marketing en technische ondersteuning, heeft nu vrijwel iedere formule een uitgebreid dienstenpakket.

Lees meer >>

Alle grote markten kenden groei. Alleen in het VK daalde de verkoop 0,9 procent.

Lees meer >>

De VVD, die zich het felst verzette tegen de kilometerheffing, neigt er omwille van de coalitie nu toch mee akkoord te gaan.

Lees meer >>

Milieucommissies van politieke partijen willen dat er een variabele wegenbelasting komt.

Lees meer >>

Staatssecretaris Wiebes heeft enkele wijzigingen aangebracht in het kaderbesluit BPM en motorrijtuigenbelasting.

Lees meer >>

De Onderzoeksraad voor Veiligheid start een onderzoek naar de verkeersveiligheid bij deels zelfrijdende auto's.

Lees meer >>

De private leasemarkt groeit als kool. Vooral A-segmentauto's zijn in trek bij deze doelgroep.

Lees meer >>

De vergaande samenwerking die brancheverenigingen Focwa en Bovag de leden in het vooruitzicht stelden, loopt spaak op het Focwa Standaard-keurmerk.

Lees meer >>

Begin april keurde het Europees Parlement het eindrapport goed van de dieselgate enquêtecommissie, die ze zelf eind 2016 instelde.

Lees meer >>

Meerdere grote merken hebben de organisatie van de IAA in Frankfurt laten weten dit jaar niet deel te nemen.

Lees meer >>

Occasionverkopers hebben een redelijk goede maand achter de rug. In maart verkochten zij 2,2 procent meer ten opzichte van maart 2016.

Lees meer >>

In maart noteerden de Nederlandse autodealers tezamen 36.789 nieuwe auto’s tegenover 29.626 stuks in dezelfde maand in 2016 – een toename van 24,2 procent.

Lees meer >>

Het aantal bewuste aanrijdingen, die zijn bedoeld om verzekeringsgeld te innen, stijgt. In 2015 ontdekte het Verbond van Verzekeraars voor 90 miljoen euro aan zogenoemde 'crash for cash' fraude.

Lees meer >>

De Duitse automobielclub ADAC testte meer dan honderd sleutelloze auto’s, allemaal kunnen ze goedkoop, eenvoudig en binnen enkele seconden geopend, gestart en bereden worden.

Lees meer >>

Het gemiddelde dealerrendement lag vorig jaar op 1,05 procent, iets minder dan de 1,11 procent in 2015.

Lees meer >>

In Noorwegen zijn in de eerste maand van dit jaar voor het eerst meer elektrische en hybride auto’s verkocht dan modellen met diesel- of benzinemotoren.

Lees meer >>

Gaan Nederlanders straks massaal over op zelfrijdende auto’s? Onderzoek wijst uit van niet. Zelfs niet als deze betaalbaar en aantoonbaar veiliger is dan de traditionele auto.

Lees meer >>

5-3 2017

Automotive Week

De Automotive Week 2017 vindt van zondag 26 maart tot vrijdag 31 maart 2017 plaats op de Automotive Campus in Helmond.

Lees meer >>

Autobedrijven hebben in februari 89.443 occasions aan consumenten verkocht. De b2c-verkopen zijn daarmee 5 procent gedaald ten opzichte van die maand in 2016.

Lees meer >>

Per 1 maart 2017 sluiten bij de Dienst Wegverkeer (RDW) de laatste vijf frontoffices voor Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen (BPM).

Lees meer >>

In Groningen wordt de zevende Tesla-store in Nederland geopend.

Lees meer >>

De onderdelendistributeur neemt vier Belgische grossiersgroepen over. In totaal voegt Sator 23 vestigingen in België toe en 2 in Nederland.

Lees meer >>

Nederland barst van de innovaties voor de autowereld – dat was wel duidelijk na afloop van de feestelijke avond waar de Automotive Innovation Awards werden uitgereikt.

Lees meer >>

U kent ongetwijfeld de bijtelling voor de auto van de zaak. Deze geldt ook voor bestelauto’s, maar: niet voor ALLE bestelauto’s.

Lees meer >>

Er zijn in Nederland in 2016 in totaal 660 duizend auto's teruggeroepen naar de garage, het dubbele van een jaar eerder

Lees meer >>

Op dinsdag 31 januari organiseerde AutomotiveNL i.s.m. Brainport Development een internationaliserings workshop.

Lees meer >>

Documentairemaker Gwen Jansen, voormalig eigenaar van automotive pr-bureau Jansenjager en tegenwoordig 'beeldmaker', maakte een film over de autobranche.

Lees meer >>

De auto-industrie en de Europese lidstaten hebben hun houding niet gewijzigd sinds het dieselschandaal.

Lees meer >>

Autorijden is in Nederland vooral door de zeer hoge belastingen een dure grap. Dat stelt Leaseplan na onderzoek in 24 Europese landen.

Lees meer >>

In januari werden er ruim 52 duizend nieuwe auto's geregistreerd, ruim 27 procent meer dan vorig jaar.

Lees meer >>

uto’s worden steeds slimmer en zijn met hun systemen steeds meer met elkaar en hun omgeving verbonden. Vanaf april 2018 moeten alle nieuw gefabriceerde auto’s in Europa ‘connected’ zijn door de introductie van E-call.

Lees meer >>

Importeur Honda Benelux wil dat de dealers die een nieuw contract krijgen gaan investeren in onder andere de corporate identity.

Lees meer >>

De autoverkopen in de Europese Unie zijn afgelopen jaar bijna 7 procent hoger uitgekomen dan in 2015.

Lees meer >>

In december 2016 stegen de occasionvraagprijzen met 0,49 procent. De Autodata Occasion Index ging van 100,65 naar 101,14.

Lees meer >>

Het aantal verkochte bestelauto-occasions is in 2016 met 6,5 procent gestegen. In totaal verkochten autobedrijven 93.508 bestelauto’s aan consumenten (b2c), dat zijn er 5.706 meer dan in 2015.

Lees meer >>

Volgens onderzoeksbureau International Council on Clean Transportation (ICCT) stoten personenauto's ruim twee keer zoveel stikstof uit als vrachtwagens.

Lees meer >>

De BOVAG wil een bijtelling per kilometer voor het privégebruik van een leaseauto. Volgens de brancheorganisatie is dat eerlijker.

Lees meer >>

Autobedrijven rekenen volgend jaar op een omzetgroei van 4,8 procent en een winststijging van 5,4 procent.

Lees meer >>

Vier grote autoproducenten gaan investeren in een Europees netwerk van snellaadpalen voor elektrische auto's.

Lees meer >>

De sector behaalde 1 procent meer omzet dan hetzelfde kwartaal een jaar eerder, een omzetstijging die aanmerkelijk lager is dan in het voorafgaande anderhalf jaar.

Lees meer >>

De waterstofauto is een aanvulling op de elektrische auto.

Lees meer >>

Niet de werkelijke aankoopprijs, maar de catalogusprijs van een auto moet worden gebruikt als grondslag voor het berekenen van de bijtelling voor privégebruik.

Lees meer >>

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) controleert vanaf 1 november of importeurs van auto’s ook de “autorijklaarkosten” in de prijs hebben opgenomen. Als dit niet het geval is, kunnen zij een last onder dwangsom of een boete krijgen.

Lees meer >>

Het onafhankelijk kennisbureau voor de autobranche, Aumacon, stelt haar eerste prognose voor de verkoop van nieuwe personenauto’s in 2017 in Nederland op een niveau van 425 duizend nieuwe auto’s.

Lees meer >>

De verkoop van nieuwe personenauto’s is in het derde kwartaal met 8% jaar teruggelopen ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Dit meldt CBS.

Lees meer >>

Persoonsgegevens zijn sinds begin dit jaar nog beter beschermd in de wet.

Lees meer >>

Grootste groeier met 15% is bedrijfsautobranche. De auto- en motorbranche in het geheel zette in de eerste zes maanden van dit jaar 7,5% meer om dan in de eerste helft van 2015.

Lees meer >>

Staatssecretaris Wiebes van Financiën wil af van de bpm, de belasting op aanschaf van een auto. Dat zei hij in de Nationale Autoshow op BNR.

Lees meer >>

Noorwegen wil vanaf 2025 alleen nog elektrische auto's toelaten en nieuwe benzine- en dieselauto's verbannen.

Lees meer >>

Er komt steeds meer concurrentie op de markt van zelfrijdende auto’s, vooral van Japanse, Zuid-Koreaanse en Chinese autobouwers.

Lees meer >>

De regelgeving rondom de bijtelling voor de auto van de zaak is als volgt. Eerst moet de vraag worden

Lees meer >>

Vanaf volgend jaar verandert er het nodige in de BPM, de MRB en voor de bijtelling van de auto van de zaak.

Lees meer >>

Wanneer een bestuursorgaan zoals de Belastingdienst te laat is met het nemen van een beslissing kan een

Lees meer >>